Monday, March 20, 2006

Grandioos gezuip in Granada

Feesten is geen probleem voor Spanjaarden. Dat kun je best aan ze overlaten. Het maakt ook niet uit waar: een barretje, discotheek, het strand of gewoon op straat. Heel gewoon in Spanje zijn de botellons. Een goedkope manier om met je vrienden een avondje door te brengen. Wekelijks hangt de Spaanse jeugd op straat met grote flessen fris, gemengd met sterke drank of bier. Afgelopen weekend was het weer zover in heel Spanje, maar dan net even anders dan normaal. Ook in Granada.

In welke stad op het Iberische Schiereiland je afgelopen vrijdag ook verbleef, overal was het onrustig, in negatieve of positieve zin. Ik zat zoals de afgelopen maanden in Granada. En laat hier nou net het grootste feest geweest zijn. Tussen Spaanse steden heerste al weken een spannende strijd wie de grootste botellon kon organiseren. Via e-mail riep iedereen elkaar op een enorm feest te houden, als tegenreactie op het besluit van sommige gemeenten de reguliere botellons te verbieden. En gelukkig was ik in Granada. Stonden agressieve dronken droppies in Barcelona en Salamanca de politie met flessen te bekogelen; hier in dé studentenstad van Zuid-Spanje was het alleen maar feest, en vloeide de mixdranken rijkelijk uit de meegebrachte limonadeflessen.

Meer dan 20.000 voornamelijk jonge Spanjaarden waren op dit festijn in Granada afgekomen. De gemeente hier deed niet moeilijk en stelde naast te snelweg een gigantisch weiland beschikbaar. De Granadese overheid zorgde ook nog voor muziek, enkele barretjes, toiletten en een grote politiemacht in de stad om het verkeer te regelen. Het mag wat kosten.

Samen met enkele amigos en limonade – ghe ghe - hield ik me op aan de rand van dit weiland. Zelfs een fikse regenbui kon de pret niet drukken, we schoven gewoon 10 meter op en feestten verder onder een viaduct. Dankzij een plaatselijke drumband was ook hier de sfeer ‘perfecto’ in orde. Het zaterdagavondstappen heb ik zoals velen hier maar even overgeslagen. Ben geen twintig meer.

Wil je meer informatie over Spaans leren in Spanje? Klik hier.

Comments: Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?